Varaa majoitus

Tonttulan piilo

Tonttulan piilo

Tonttulan piilo

Tonttukoulu

Tonttulan Piilo oli salaisuutena ihmiskunnalta pitkään ja maan, veden ja metsän eläimet ja olennot oppivat elämään rauhassa keskenään. Sitä rauhaa kutsuttiin tuhatvuotiseksi rauhaksi. Kun Tonttulan Piilon väki päätti avata paikan ihmiskunnalle, järkkyi tasapaino, joka lepäsi neljän voiman varassa alkoi tapahtumaan kummia…

Tonttujen oli ihmisten avulla löydettävä uusi Voimaluode tasapainottamaan Tonttulan rauha. Koe elävä satu, opi kasveista, luonnosta, tonttujen touhuista ja auta tonttuja ratkaisemaan Seitakiven salaisuus, tai lähde mukaan Keltanuttuisen Tontun tai Metsätontun hauskalle ja opettavaiselle retkelle!

Polku johdattaa Piiloon

Elämysmetsän polku johdattaa vieraat tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Elämysmetsän polun varrella tontut puuhastelevat omia juttujaan. Onnekas kulkija löytää tontun tuvan, hoivalan tai piilonkolon.

Tarkkasilmäinen havaitsee moninaista metsän elämää. Paikka huokuu luonnon vahvaa voimaa ja kävely halki Elämysmetsän herättää huomaamaan sen kauniita yksityiskohtia, jotka arjen kiire saattaa kadottaa. Metsän rauha tarttuu sydämeen ja jatkat taivaltasi kevyemmällä mielellä.

Piparkakkutalo

Piparkakkutalon tunnelma tuoksuineen on huumaava, koska siellä leivotaan vuoden jokaisena päivänä. Tonttulan tontut rakastavat yhtä paljon pipareita, kuin kissat kissanminttua. Koska pipareiden mausteet kaneli, siirappi ja inkivääri, lähes huumaavat kokemattomammat tontut aiheuttaen sekaannuksia lahjojen paketoinnissa ja tonttukirjanpidossa,  saa piparkakkutalossa työskennellä vain sellaiset erityisvoimia omaavat tontut, jotka pystyvät edes hieman vastustamaan pipareiden lumoa.

Piparkakkutalon tunnelma tuoksuineen on huumaava

Piparkakkutalossa on uuni kuumana tämän tästä ja tässä suloisessa tonttujen koekeittiössä suunnitellaan ja paistetaan myös muita erikoisempiakin herkkuja, joista parhaat reseptit kirjoitetaan tietenkin TSK:hon, eli Tonttujen Salaiseen Keittokirjaan.

Oletko maistanut Tonttujen Kuusenkerkkäsiirappia tai pieniä pyöreitä Kehäkukkapikkuleipiä?

Piparkakkutalon kenties suosituin tapahtuma on Taikinapaja, jossa tontut opettavat vieraita valmistamaan Joulupukin muorin parhaan piparkakkutaikinan, vieraat saavat palan taianomaista piparkakkutaikinaa kotiin mukaan. Aina ennen Taikinapajaan osallistumista vieraita pyydetään ystävällisesti allekirjoittamaan Tonttujen salassapitolomake…

Tonttukoulu

Oletko koskaan miettinyt miten tontuksi tullaan? Tonttulan tontuilla on ihan ihka oma syntyteoria, mutta tonttuus vaatii myös paljon opiskelua, harjoittelua ja töitä.

Tonttukoulun avajaisia vietetään vuoden seitsämäntenä päivänä. Tonttukoulun Rehtori Aikin kumauttaessa komeasti kaksitoista kertaa Tonttukoulun Kellotapuliin. Uuden oppivuoden alkua juhlitaan komeasti ilotulituksien, tanssin ja laulun raikaessa pitkin Tonttulan tienoita. Tapahtuma herättää, niin suurta kiinnostusta, että se striimataan tontuille ja luonnon olennoille maailman jokaiseen kolkkaan.

Tonttukoulussa opetellaan tonttutaitoja

Tonttukoulun opetussuunnitelmassa opiskellaan kaikenkattavia tonttutaitoja, kuten Lipon tekoa, pikalukua, tonttukoodausta, hiivintää, liitoharjoittelua, silmänkääntötemppuja ja sala-tonttu-poliisi-taitoja.

Silloin, kun Tonttukoulusta kuuluu hervoton naurunremakka ulos asti, on käynnissä ”Paketoimisen Nopeus” -kisa, joka on Tonttukoulun viikon kohokohta, toisinaan kilpailuun otetaan mukaan myös näppärimmät ihmisvieraat. Tonttulan Piilo kouluineen on mitä oivallisin paikka juhliin, kekkereihin ja kokouksiin.

Tiedon tupa

Tonttulan Piilon komein talo on Tiedon Tupa, jonka jylhää seinää koristaa Seitakiven tunneleista löydetty valtava parantavia voimia omaava kristalli.

Tiedon Tuvan valtiatar on Tietäjätonttu Ämmi. Ämmi on Tonttulan sielunsivistynein, viisain ja lempein tonttu, jolla on hallussaan Kolmannen Silmän voimat. Ämmin Kolmas Silmä on voimakristallein koristeltu mystinen valtikka, jonka avulla Ämmi kykenee kokemaan asioita, joita ei voi normaalisti nähdä tai kuulla.

Tiedon Tuvassa löytyy kaikki se tieto, jonka tontut ja maahiset ovat taltioineet ylös vuosisatojen ajan. Tämä tietämys on kirjattu Tonttujen Viisauksien kirjaan. Tiedon Tuvassa säilytetään kaikkia Tonttulan tärkeimpiä aarteita, kuten Viisauksien kirjaa, kaikkien aikojen suurimman Taikaperunan kunniaksi tehtyä patsasta, Ämmin Kolmas Silmä-valtikkaa, rohtojen reseptejä, loitsuja, voimakkaimpia kiviä ja kristalleja, sekä valtavaa runo ja laulukokoelmaa.

Rauhallinen ja mystinen Tiedon Tupa

Tiedon Tuvassa tontut kertovat vierailijoille alueen historiasta ja kertovat vilttiyrteistä ja muista metsän antimista, halutessaan vieraat voivat tontun opastuksella kerätä kesällä maastosta aineksia omaan lappilaiseen jalkakylpyyn, naamioon tai voimaannuttavaan viherteehen.

Tiedon Tupa on Tonttulan rauhallisin ja mystisin paikka, jossa järjestetään myös erilaisia rauhoittumisen retriittejä, tutkitaan spiraaliportteja, keskitytään Mindfullnessiin, järjestetään enkelihiilauksia, meediotilaisuuksia ja henkisiä seminaareja.