Varaa majoitus

Tonttulan pihapapiiri

Tonttujen aitat

Temppeli

Tonttulan pihapapiirin pieni temppeli kutsuu hiljentymään ja toimii vihkipaikkana

Tonttulan Elämyskylän pihapiiri on täynnä upeita hirsirakennuksia, joilla jokaisella on oma tarinansa.

Pihapiirissä on rantasauna, oma temppeli, hevostalli, aittoja ja riihiä. Taivaanvalkeiden piha on puhutteleva sekä kesällä, että talvella, koska rakennukset sijaitsevat kauniin Ounasjoen rannalla, peltojen keskellä, kukkaketojen ympäröimänä. Talvella aukea pihapiiriä valaisevat revontulet, kuutamo, tähtitaivas, ulkotulet sekä miljoonittain jouluvaloja.

Temppeli

Tonttulan sympaattinen temppeli sijaitsee Tonttulan Elämyskylän pihapiirissä johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Temppelin ikkunamaalaukset ovat auringon kiertokulun inspiroimia, Temppelin oven puoleinen ikkuna on itäsuunnassa ja kappelin toinen ikkuna on siis länteen päin sijoittunut. Aurinkoisena päivänä Tonttulan kappelissa tanssii aamusta iltaan lasimosaiikki-ikkunoiden vuoksi tuhannet keijukaiset. Temppelin lasimosaiikki taide on taiteilija Marika Bonsdorffin käsialaa.

Ajatuksena on että jokainen vieras joka täällä käy voi käydä viettämässä rauhallisen hetken temppelissä omankielisen uskon kirjansa kanssa.  Niitä on jo usealla kielellä.

Temppeliin on keräilty ja saatu lahjoituksena kauniita kirkko-aiheista ristipistotöitä ja muuta kulttuuriperinnöllisesti arvokkaita esineitä.

Temppelin joen puoleiselle seinustalle on tuotu kunnioitukseksi Mukkalan Kallen hautakivi vuonna 2010, kun Kallen, Tonttulan maiden alkuperäisen omistajan hautapaikka vanhentui Kittilän hautausmaalla.

Häät, kihlajaiset, muistotilaisuudet, ristiäiset, nimiäiset suunnitteilla? Ota ihmeessä yhteyttä Hullu Poron myyntipalveluun ja suunnitellaan yhdessä mieleenpainuva tilaisuus teille.

Tonttujen aitat

Parkkipaikan lähettyvillä on kolme ihanaa aittaa, jotka on sisustettu ”Tonttumuseoiksi”, ne avataan joka aamu, kun Tonttula on auki asiakkaille ihastelun kohteeksi.

Tonttujen riihien asukkaat ihastuttavat lapsia, mutta sisään kurkatessaan aikuinenkin voi hämmästyä!

 

Rantariihi

Rantariihi huokuu vanhanajan tunnelmaa. Riihessä voi nautiskella hetken rantasaunan jälkeen ja löylyjen välillä, tai nauttia kiireettömästä ruokailusta tai vaikkapa pitää sen erilaisen kokouksen. Onpa Riihestä varattu jo hääyökin!

Rantariihen ikkunat avautuvat Ounasjoen upeaan jokimaisemaan. Rantariihi on myös intiimi majoitus-, juhla- ja kokoustila, siellä on kahdeksan hengen suuri pöytä, takka ja oma minikeittiö ja vessa. Rantariiheen cateraamme mieleisenne ateriat, vain mielikuvitus on rajana.

Rantariihen pihalla on myös Rosvopaistihauta ja tulistelupaikka, jonka ympärillä valmistuu niin loimulohet, kuin rosvopaistitkin.

Tarjouspyynnöt omaan tilaisuuteesi Hullu Poron myyntipalvelusta puh. 016 6510 500

Rantasauna

Kun soivat Rantasaunan kiukaan mustat urut, unohtuu saunojalla arjen surut!

Tonttulan perinteinen, hirsinen rantasauna sijaitsee Ounasjoen rantatörmällä upeassa lappilaisessa maalaismiljöössä. Rakennus on alunperin vanhan Pallasselän tukkilaiskämpän sauna, joka on siirrtetty 1995 Könkäälle. Saunan lauteille mahtuu jopa 15 saunojaa kerralla ja suuri puukiuas antaa lempeät löylyt. Saunojilla on vilpolana ja pukuhuoneena käytössään kodikas Rantariihi, joka WC-tiloineen sijaitsee muutaman askeleen päässä.

Morsiussauna, saunapalaveri, polttarisauna, saunajooga, turvesauna, lapin voimayrttisauna.. Keksitään yhdessä juuri sinun porukallesi passeli saunaelämys! Saunavaraukset Hullu Poron myyntipalvelusta puh. 016 6510 500

Piparkakkutalo, Tonttukoulu ja Tietäjäntalo