Varaa majoitus

Hahmogalleria

Hahmogalleria

Tonttulan eläimet

Könkään kylässä, suuren pihapiirin ja hämyisän metsän suojissa koet yllättäviä asioita. Täällä Ounasjoen varrella asuvat Tonttulan porot, Valkko, Täplä ja Nulkkis sekä hevoset Laku, Gini ja Tronic.
Tutut lampaat, hevoset ja kanat asustavat talvikauden tallissa Talli-tontun hoivissa.

Poro

Poro on puolivilli arktisen alueen kotieläin, jota arvostetaan Tonttulassa suuresti.

Tonttulan mailla on suuri poroaitaus, jossa kotiporot laiduntavat ja josta niiden apua saa tarvittaessa nopeasti, kun kyseessä on tavaroiden tai tonttujen kuljettaminen pitempien matkojen taakse.

Tonttulan porojen sarvet kasvavat erittäin nopeasti, jopa kaksi senttimetriä päivässä, ja sen vuoksi niistä onkin rakennettu monia tarve-esineitä Tonttulaan puurokauhasta lamppuihin ja korvakoruihin.
Tonttulan poroista tunnetuin on valkoinen linssilude Kalle, jonka voit bongata melkein jokaisesta Hullu Poron mainoksesta!

Poroja hoitavat kaikki tontut yhdessä, mutta erityisesti Metsätonttu Veli ja Seiloriseppä Tonttu viihtyvät niiden seurassa.

Lampaat eli Tonttulan Päkäpäät

Tonttulan Päkäpäät eli Äiti-Päkä ja kaksoset arkajalka Nipsu ja villikkompi Nöpsö rakastavat ruokaa. Lampaiden lempiruokaa on maitohorsma, leipä, juurekset, eritoten porkkana. Joskus nämä herkun persot ja ovelat lampaat lähtevät itsenäisesti ruoan haku retkelle, koska tietävät missä Tonttulassa säilytetään kuivia leipiä, joita napsittuaan palaavat pikimmiten takaisin omaan turvalliseen aitaukseensa.

Kesällä lampaat pitävät nurmen kunnossa ja hoitavat rantatörmää, talveksi Neuletonttu Nuttu kutoo keritystä lampaan villasta villasukkia ja vanttuita.

Ponit

Tonttulan kiltit pienet villiponit rakastavat rapsutuksia! Poneista musta on nimeltään Laku, harmaan ponin nimi on Gini ja valkoinen on nimeltään Tronic.

Kolmikon lempipuuhaa on ponipallon pelaaminen, siksi aitauksessa onkin poneilla ihan oma jalkapallo.

Hox! Poneilla on ihan erityinen ruokavalio, joten vierailijoita pyydetään ystävällisesti jättämään ruokinta talli tonttujen vastuulle. Poniaitauksessa on sähköpaimen, joten varothan ettet saa räpsyä aidasta, kun menet moikkaamaan poneja.

Kanala

”Tirppamiinat”eli Tonttulan kauniit kanat ovat kääpiökanan ja silkkikanan risteytyksiä. Ne rakastavat piharatamoa ja niillä kaikilla on ihan omat hullunkuriset kanatuksensa, Pikku-Musta niminen kana on kaikkein kiinnostunein ihmisistä ja tykkää joskus leikkiä piilosta.

Viiru on komeasulkainen kukko, joka herättää Tontut aamuisin puuhiinsa ja jonka tähystyspaikka on eräs komea kelopuunoksa. Pulu ja Kultasiipi ovat kanalauman äitihahmot, jotka kollektiivisesti hoitavat omat ja muidenkin tiput.

Tonttulan kanat ovat erittäin tuottoisia munimaan ja se onkin onni, koska Tonttulan väki rakastaa pannukakkua ja sitä maankuulua pannukakkua leivotaankin Tonttulassa päivittäin.

Keltanuttuinen Tonttu rakastaa Tonttulan Tirppamiinoja ja hänet bongaa tämän tästä Kanalan lähettyviltä.