x

Varaa majoitus

x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Tonttula kiinnostaa kuvauspaikkana

Tonttula kiinnostaa kuvauspaikkana

Tonttula kiinnostaa kuvauspaikkana

Kotimaiset ja ulkomaiset kuvausryhmät hakevat jatkuvasti hyviä kuvauspaikkoja tuotannoilleen. Koko Lappi on houkutteleva kohteena luontonsa ja huikeiden maisemien ansiosta. Iloksemme Tonttula on herättänyt suurta kiinnostusta viime aikoina kuvausryhmien keskuudessa. Saimme vajaan kuukauden aikana ”hostata” kolmea eri kuvausproduktiota.

Itse asiassa kuvaukset Tonttulassa alkoivat jo tammikuussa, kun toteutimme Tonttulan oman videon yhdessä Takeoff Median kanssa. Samassa yhteydessä tuotettiin artikkeli Finnairin asiakaslehteen, Bluewingsiin. Videossa näkyy ammattilaisten ote koostaa materiaalia ja siitä huokuu maailmanluokan meininki. Videossa tontut, shamaanit, maahiset ja ihmiset tekevät ikiaikaisen sopimuksen yhteiselosta. Puvustus, käsikirjoitus ja ympäristö ovat aitoa Tonttulaa. Video on nähtävissä Hullu Poron Youtube-kanavalla: www.youtube.com/user/huporo

Maaliskuun puolessa välissä alkoi Höppänätontun joulukalenterin kuvaukset. 10 päivässä kuvattiin 24 jaksoa, joten aikataulu oli todella tiukka ja päivät pitkiä. Näyttelijäkaarti koostui pääsääntöisesti Hullu Poron omasta henkilökunnasta ja avuksi saimme paljon paikallisia tontuiksi. Päivikki näyttelee Touhutonttua, joka laittaa kaiken kuntoon joulua varten ja henkilöstöpäällikkö Annukka Paksuniemi iloista Pipsa-tonttua. Pääroolissa Höppänätonttuna nähdään Renne Karppinen.

Hollantilainen kuvausryhmä on tehnyt viime vuonna 24Kitchen kuvauksia Tonttulassa ja tänä vuonna he halusivat kuvata paikallisen joulutarinan samassa paikassa, koska tiesivät ympäristön taloineen ja rekvisiittoineen täydelliseksi tähän. Tonttulan etu onkin se, ettei mitään tarvitse rakentaa, vaan kaikki on valmiina. Tonttu- ja jouluaiheisia esineitä on valtavat valikoimat ja kuvausryhmien uskomattomimpiinkin toiveisiin on aina löytynyt apu. Meiltä on pyydetty niin 10 tonttua seuraavaksi päiväksi, poroa rekineen, marjoja varvuissaan keskellä talvea ja marjapullia. Kaikki onnistuu!

Viimeisin tuotanto oli Tehtävä Lapissa –kilpailu, jossa 8 suomalaista julkisuuden henkilöä mittelee toisiaan vauhdikkaissa lajeissa. Kilpailijat majoittuivat hotelli Taivaanvalkeissa ja kisasivat Tonttulassa mm. poronkäristyksen valmistamisessa ja nokipannukahvien keitossa. Sarjaa voi seurata syksyllä televisiosta.

Kaikki kuvausryhmät ovat todella kiitelleet meitä järjestelyistä. Tiukoissa aikatauluissa on tärkeää, että majoitukset, ruokailut, siirtymiset ja paikkojen kuvauskuntoon laittamiset sujuvat joutuisasti. Meillä on käytössä kaikki mahdollinen kurottajasta moottorikelkkaan ja savukoneesta soppakauhaan. Teemme jatkossakin yhteistyötä kuvausproduktioiden kanssa, joten Tonttulaa tullaan näkemään laajasti ympäri maailman.