x

Varaa majoitus

x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Joulupukin talo rakentuu

Joulupukin talo Tonttulassa avaa ovensa joulukuussa 2024

Tonttulan pihapiiriin rakentuu uusi suuri joulupukin talo kokonaisuus. Kokonaisuus kattaa erillistalon, jossa on joulupukin koti sekä suuren kahvila-näyttelyrakennuksen.
Seuraa Viljo tontun joulupukin talon rakennusurakkaa kevään, kesän, syksyn ja alkutalven aikana tällä sivulla.

18.4.2024

Eräänä lumisena aamuna Tonttulassa, pieni tonttu nimeltä Viljo päätti rakentaa joulupukille uuden talon. Hän oli nähnyt unta suuresta, lämpimästä talosta, jossa olisi tilaa kaikille maailman lapsille vierailla.

Aamun valjettua Viljo piirteli jo heti suunnitelmia lumelle. Viljo, joka oli taitava rakentaja, alkoi heti toimeen. Hänellä oli pieniä työkaluja ja suuri sydän, ja hän tiesi tarkalleen, mistä löytää parhaat materiaalit. Hän suuntasi metsään keräämään kauniita, kestäviä puita. Puiden kaadon ja kantamisen lomassa hän vihelteli iloisia joululauluja, jotka kaikuivat metsän halki.

Rakennuspaikaksi hän valitsi suojaisan notkon Tonttulan sydämessä, lähellä joulupukin nykyistä kotia.

23.4.2024

Huhtikuun kevätpäivä oli lämmin ja tontut työskentelivät innokkaasti metsureina tontilla. Yhtäkkiä ilma viileni silmänräpäyksessä, ja suureksi yllätyksekseen tontut huomasivat paksuja lumihiutaleita leijailemassa ympäriinsä.

Tontut katselivat hämmentyneinä, kuinka keväinen maisema muuttui hetkessä talviseksi ihmemaaksi. Lumi satoi niin nopeasti ja runsaasti, että työt Joulupukin talolla täytyi keskeyttää.  Tontut iloistuivat yllättävästä vapaapäivästä. He nappasivat mukaansa pulkat ja suuntasivat Tonttulan pulkkamäkeen. Vaikka työt keskeytyivät, nyt oli hetki nauttia talvisen luonnon yllättävästä kauneudesta.

25.4.2024

Pari päivää myöhemmin tontut pääsivät jatkamaan rakennustöitä. Viljo tonttu huomasi jotain odottamatonta. Työmaan laidalla, puunoksien ja lumikerrosten peitossa, hän löysi hienon kaivinkoneen, joka oli jäänyt sinne edellisen kesän rakennustyömailta. Tontut olivat käyttäneet lapiota jo muutaman päivän, mutta Viljo tiesi, että kaivinkoneen avulla työ sujuisi huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin.

Uteliaina ja innostuneina Viljo ja muutamat muut tontut puhdistivat lumet kaivinkoneen ympäriltä ja tutkivat sen ohjaamoa. Kone oli monimutkainen, täynnä vipuja ja nappuloita. Viljo etsi koneen käyttöohjekirjan, joka oli jätetty ohjaamon sivulokeroon, ja alkoi opiskella sen toimintoja.

Viljon ensimmäiset yritykset koneen hallinnassa olivat kömpelöitä, mutta vähitellen hän oppi käsittelemään kaivinkoneen kauhaa taidokkaasti. Innostus ja yhteistyön henki täyttivät työmaan, kun tontut näkivät, kuinka tehokkaasti lunta saatiin siirrettyä. Viljon johtajuus ja rohkeus oppia uusi taito inspiroivat muitakin tonttuja, ja yhdessä he jatkoivat innokkaasti joulupukin uuden talon rakennustyötä.

7.5.2024

Tonttu Viljo, tunnettu rakennustöiden mestarina, saapui keväisen auringon lämmittämälle työmaalle tarkistamaan edistymistä. Hän oli kutsunut avukseen koneenkäyttäjä tonttuja, jotka olivat jo saapuneet paikalle pyöräkoneineen ja kaivinkoneineen, valmiina jatkamaan työtä heti, kun maa sulaisi tarpeeksi.

Maan lämmetessä Viljo ohjasi tonttuja, jotka tehokkaasti kaivoivat, siirsivät maata ja tasasivat alueita perustusten valamista varten. Viljo itse ohjasti innokkaasti lumitampparia, jota hän sovelsi myös keväiseen maanmuokkaukseen.

Kun työmaa alkoi hahmottua, Viljo hymyili tyytyväisenä. Kevätaurinko oli tuonut uutta energiaa, ja yhteistyön sekä tehokkaiden koneiden ansiosta Joulupukin talon laajennus valmistuisi ajallaan. Työmaan iloinen tohina kertoi tonttujen tehokkaasta yhteistyöstä ja pukin kodin kehityksestä.

15.5.2024

Viljon johtamassa rakennusprojektissa Joulupukin talon työmaa oli edennyt vaiheeseen, jossa talon pilarianturat olivat valmistumassa. Työ oli vaativaa, sillä antureiden lujuuden varmistamiseksi tarvittiin huolellista raudoitusta. Tontut asettelivat rautavahvikkeita tarkasti paikoilleen, ja jokainen ristikoitiin niin, että tuleva rakenne kestäisi vuodesta toiseen Lapin vaativissa olosuhteissa.

Kesken työn Viljo huomasi tarpeen oppia uutta: hän halusi varmistaa, että kaikki rakenteet olisivat täsmällisesti vaakasuorassa ja oikeilla kohdillaan, joten hän päätti opetella vaaituskoneen käyttöä. Hän kutsui paikalle tontun, joka oli kokenut mittauslaitteiden käytössä, ja pyysi tämän opettamaan itselleen vaaituskoneen salat.

Tämä uusi vaaituskoneen käyttötaito antoi Viljolle lisää itseluottamusta, ja hän oli entistä paremmin varustautunut varmistamaan, että Joulupukin talon rakentaminen sujuisi virheettömästi. Tästä eteenpäin, jokainen rakenteen elementti tarkistettaisiin huolellisesti vaaituskoneella, varmistamassa rakennuksen kestävyys ja turvallisuus.

Tarina jatkuu…

Viljon kuvagalleria joulupukin talon työmaasta

Live kuvaa Tonttulasta Viljon rakennustyömaalta