x

Varaa majoitus

x

Tee pöytävaraus

Valitse ravintola

Asia Hullu Poro Bistro Ämmilä Pihvipirtti Kammi
x

Varaa ohjelma

Loading...
x
[tiketti-feed]

Viljo tontun päiväkirja joulupukin talon rakennnustyömaalta

Joulupukin talo Tonttulassa avaa ovensa joulukuussa 2024

Tonttulan pihapiiriin rakentuu uusi suuri joulupukin talo kokonaisuus. Kokonaisuus kattaa erillistalon, jossa on joulupukin koti sekä suuren kahvila-näyttelyrakennuksen.
Seuraa Viljo tontun joulupukin talon rakennusurakkaa kevään, kesän, syksyn ja alkutalven aikana tällä sivulla.

18.4.2024

Eräänä lumisena aamuna Tonttulassa, pieni tonttu nimeltä Viljo päätti rakentaa joulupukille uuden talon. Hän oli nähnyt unta suuresta, lämpimästä talosta, jossa olisi tilaa kaikille maailman lapsille vierailla.

Aamun valjettua Viljo piirteli jo heti suunnitelmia lumelle. Viljo, joka oli taitava rakentaja, alkoi heti toimeen. Hänellä oli pieniä työkaluja ja suuri sydän, ja hän tiesi tarkalleen, mistä löytää parhaat materiaalit. Hän suuntasi metsään keräämään kauniita, kestäviä puita. Puiden kaadon ja kantamisen lomassa hän vihelteli iloisia joululauluja, jotka kaikuivat metsän halki.

Rakennuspaikaksi hän valitsi suojaisan notkon Tonttulan sydämessä, lähellä joulupukin nykyistä kotia.

23.4.2024

Huhtikuun kevätpäivä oli lämmin ja tontut työskentelivät innokkaasti metsureina tontilla. Yhtäkkiä ilma viileni silmänräpäyksessä, ja suureksi yllätyksekseen tontut huomasivat paksuja lumihiutaleita leijailemassa ympäriinsä.

Tontut katselivat hämmentyneinä, kuinka keväinen maisema muuttui hetkessä talviseksi ihmemaaksi. Lumi satoi niin nopeasti ja runsaasti, että työt Joulupukin talolla täytyi keskeyttää.  Tontut iloistuivat yllättävästä vapaapäivästä. He nappasivat mukaansa pulkat ja suuntasivat Tonttulan pulkkamäkeen. Vaikka työt keskeytyivät, nyt oli hetki nauttia talvisen luonnon yllättävästä kauneudesta.

25.4.2024

Pari päivää myöhemmin tontut pääsivät jatkamaan rakennustöitä. Viljo tonttu huomasi jotain odottamatonta. Työmaan laidalla, puunoksien ja lumikerrosten peitossa, hän löysi hienon kaivinkoneen, joka oli jäänyt sinne edellisen kesän rakennustyömailta. Tontut olivat käyttäneet lapiota jo muutaman päivän, mutta Viljo tiesi, että kaivinkoneen avulla työ sujuisi huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin.

Uteliaina ja innostuneina Viljo ja muutamat muut tontut puhdistivat lumet kaivinkoneen ympäriltä ja tutkivat sen ohjaamoa. Kone oli monimutkainen, täynnä vipuja ja nappuloita. Viljo etsi koneen käyttöohjekirjan, joka oli jätetty ohjaamon sivulokeroon, ja alkoi opiskella sen toimintoja.

Viljon ensimmäiset yritykset koneen hallinnassa olivat kömpelöitä, mutta vähitellen hän oppi käsittelemään kaivinkoneen kauhaa taidokkaasti. Innostus ja yhteistyön henki täyttivät työmaan, kun tontut näkivät, kuinka tehokkaasti lunta saatiin siirrettyä. Viljon johtajuus ja rohkeus oppia uusi taito inspiroivat muitakin tonttuja, ja yhdessä he jatkoivat innokkaasti joulupukin uuden talon rakennustyötä.

7.5.2024

Tonttu Viljo, tunnettu rakennustöiden mestarina, saapui keväisen auringon lämmittämälle työmaalle tarkistamaan edistymistä. Hän oli kutsunut avukseen koneenkäyttäjä tonttuja, jotka olivat jo saapuneet paikalle pyöräkoneineen ja kaivinkoneineen, valmiina jatkamaan työtä heti, kun maa sulaisi tarpeeksi.

Maan lämmetessä Viljo ohjasi tonttuja, jotka tehokkaasti kaivoivat, siirsivät maata ja tasasivat alueita perustusten valamista varten. Viljo itse ohjasti innokkaasti lumitampparia, jota hän sovelsi myös keväiseen maanmuokkaukseen.

Kun työmaa alkoi hahmottua, Viljo hymyili tyytyväisenä. Kevätaurinko oli tuonut uutta energiaa, ja yhteistyön sekä tehokkaiden koneiden ansiosta Joulupukin talon laajennus valmistuisi ajallaan. Työmaan iloinen tohina kertoi tonttujen tehokkaasta yhteistyöstä ja pukin kodin kehityksestä.

15.5.2024

Viljon johtamassa rakennusprojektissa Joulupukin talon työmaa oli edennyt vaiheeseen, jossa talon pilarianturat olivat valmistumassa. Työ oli vaativaa, sillä antureiden lujuuden varmistamiseksi tarvittiin huolellista raudoitusta. Tontut asettelivat rautavahvikkeita tarkasti paikoilleen, ja jokainen ristikoitiin niin, että tuleva rakenne kestäisi vuodesta toiseen Lapin vaativissa olosuhteissa.

Kesken työn Viljo huomasi tarpeen oppia uutta: hän halusi varmistaa, että kaikki rakenteet olisivat täsmällisesti vaakasuorassa ja oikeilla kohdillaan, joten hän päätti opetella vaaituskoneen käyttöä. Hän kutsui paikalle tontun, joka oli kokenut mittauslaitteiden käytössä, ja pyysi tämän opettamaan itselleen vaaituskoneen salat.

Tämä uusi vaaituskoneen käyttötaito antoi Viljolle lisää itseluottamusta, ja hän oli entistä paremmin varustautunut varmistamaan, että Joulupukin talon rakentaminen sujuisi virheettömästi. Tästä eteenpäin, jokainen rakenteen elementti tarkistettaisiin huolellisesti vaaituskoneella, varmistamassa rakennuksen kestävyys ja turvallisuus.

27.5.2024

Kun Viljo näki kuinka vankat perustukset joulupukin uudelle talolle muodostuivat, hänen sydämensä täyttyi ylpeydellä ja tyytyväisyydellä. Työn edetessä Lappiin levisi alkukesän vehreys, joka herätti luonon eloon pitkän talven jälkeen. Puut vihannoivat, luoden lumoavan taustan tonttujen ahkeroinnille.

Keskipäivän aurinko paistoi lämpimästi, ja Viljo päätti, että oli täydellinen hetki hengähtää hetkeksi rakennustöistä. Hän suuntasi Tonttulan rantasaunalle, jossa Viljo huomasi suuren, vihreän raparperilehden. Viljo asettui mukavasti raparperilehden päälle, jonka varsi taipui juuri sopivasti muodostaen pienen, luonnollisen lepotuolin. Hän ojensi pienen tonttukehonsa pitkin lehteä, tunsi kuinka auringon lämpö helli hänen kasvojaan ja kuinka lempeä kesätuuli hyväili hänen partaansa. Ympärillä vallitsi rauha. Linnunlaulu ja lähellä oleva Köngäs kosken kohina täyttivät ilman.

7.6.2024

Kesä on saapunut Lappiin, tuoden mukanaan lämpimät kelit ja pitkät valoisat yöt. Viljo tonttu on työskennellyt ahkerasti joulupukin talon rakennustyömaalla, kantaen raskaita lautoja ja siivoten alueita.

Viljo ja muut tontut työskentelevät usein myöhään iltaan asti, hyödyntäen Lapin kesäyön tarjoaman lisävalon. Vaikka rakennuksessa ei vielä ole seiniä tai kattoa, perustukset ovat vahvat ja lupaavat. Tämä on vasta projektin alku, mutta jokainen tonttu tietää, että heidän yhteinen ponnistuksensa luo jotain todella erityistä.

Rakennustyömaa on vielä alkuvaiheessa, ja turvallisuussyistä Tonttulan vieraita ei ollut sallittua tulla työmaa-alueelle. Paikoin on vaarallista kaivinkoneiden ja rakennusmateriaalien vuoksi.

14.6.2024

Viljo tonttu on innokas käyttämään kameraa. Tänään hän päätti ottaa drone-kuvia Joulupukin talon työmaasta. Hän lennätti dronen korkealle, josta se tallensi laajan näkymä komean Levitunturin taustaa vasten. Viljo kuvasi työmaan anturat ja laajan alueen eri kulmista, korostaen ainutlaatuista sijaintia luonnon keskellä mutta lähellä Tonttulan muita rakennuksia.

Kun kuvaus oli valmis, Viljo laskeutti dronen ja ryhtyi kokoamaan kuvista esitystä. Hän aikoi jakaa kuvat työmaalla ja myöhemmin myös Joulupukin ja muiden tonttujen kanssa, näyttääkseen projektin edistymisen.

17.6.2024

On juhannusviikko. Viljo tonttu ja muut rakennustyömaalla työskentelevät löysivät Tonttulan pihamaalta paljon suuria paketteja. Paketit näyttivät ulkoapäin melkein kuin joululahjoilta. Paketeissa oli selvästi merkitty osoitekortti, jossa luki “Joulupukin talo” sekä talon tarkka osoite.

Paketit ja niiden sisältö herättivät tontuissa ihmetystä ja innostusta. Pakettien sisältä paljastui suuria puisia pilarielementtejä, jotka olivat osa Joulupukin talon rakennusta. Tontut pohtivat, kuinka onnekasta oli, että nämä tarpeelliset rakennuselementit saapuivat Tonttulaan juuri oikeaan aikaan.

Viljo ohjasi muita tonttuja, kun he pystyttivät ensimmäisen pylvään pilarit. Pilareiden pystyttäminen oli merkittävä hetki, sillä se oli ensimmäinen konkreettinen askel Joulupukin talon rakentamisessa. Vaikka itse talo ei vielä hahmottunut, pystyssä olevat pilarit antoivat lupauksen siitä, mitä tuleman piti.

20.6.2024

Työmaalla vallitsi kiireinen mutta järjestäytynyt tunnelma, kun Joulupukin talon rakentaminen eteni seuraavaan vaiheeseen. Isoja puu- ja betonipalkkeja, jotka muodostaisivat talon rungon ja kattorakenteet, oli alettu nostamaan paikoilleen. Tähän tehtävään oli tuotu suuri nosturi, joka kurotteli korkealle Lapin kesätaivaan alla.

Viljo tonttu katseli Joulupukin talon rakennustyömaata kaukaa, suuren raparperilehden alta. Hän ihaili, kuinka suuri nosturi kohotti raskaita puupalkkeja korkealle taivasta kohti, asetellen niitä tarkasti paikoilleen. Vehreä lehti tarjosi hänelle suojaisan paikan.

Innostuneena edistyksestä ja haluten olla lähempänä toimintaa, Viljo päätti siirtyä itse työmaalle. Saavuttuaan paikalle, hän suuntasi ensimmäiseksi turvavarusteiden luokse ja pukeutui huolellisesti työnjohtajan turvakypärään. Turvakypärä oli hieman liian suuri hänen päänsä ympärille ja painoi epämukavasti hänen tonttulakkiaan. Tonttulakistaan hän ei kuitenkaan suostunut luopumaan, sillä se oli osa hänen identiteettiään ja toi onnea, mikä oli tärkeää näin suuren projektin aikana.

Tarina jatkuu…

Viljon kuvagalleria joulupukin talon työmaasta

Live kuvaa Tonttulasta Viljon rakennustyömaalta