Antaudu paikallisten makujen vieteltäväksi ja nauti huikean herkullinen illallinen Tonttulan tunnelmallisessa miljöössä. Oman yrttitarhan satoa on hyödynnetty niin alkumaljoissa, pääruuassa kuin jälkiruuassa. Oman elämysmetsän pakuri antaa voimaa jälkiruuan kyytipoikana. Sienet, porot ja perunat ovat peräisin joko omilta mailta tai ihan lähialueelta.
Tonttulassa pääset tutustumaan raaka-aineiden kasvuympäristöihin ja käyttötapoihin tunnin mittaisella Metsätontun retkellä. Tämä kesän ja syksyn luonnonantimia kunnioittava ruokatuote on makumatka Tunturi-Lapin sydämeen. Pohjolan puhdas ilma ja voimallinen Ounasjoki herkistävät aistit kokemaan Lapin luonnon rauhoittavan vaikutuksen. Retken jälkeen on helppo ottaa maut omiksi, kun tiedät mistä raaka-aineet ovat peräisin.
Keittiömestari Timo Nieminen kertoo ruokatuotteen nimen peruista: “Otinki on paikka Ounasjokivarressa hieman Tonttulasta alajuoksulle ja niesti on lappilainen sana eväille.”
Ruusunjuuri –tervetulomalja
***
Hiillostettua haukea ja varhaispuikulaa
***
Tuoksuvalmuska-tattimuhennosta
***
Poronpaistia, Puikula perunaa ja juureksia (valmistetaan rosvopaistihaudassa). Väinönputkikermaa ja mustaherukkaa
***
Taivaanvalkeiden marjapiirakkaa ja kirvelikermaa
***
Vuorenkilpi-pakurikääpäteetä
***
Suklaa-kaurapallerot
Hinta 69 €/hlö
Min 30 henkilöä.
Tuote varattavissa 16.6.-30.9.
Varaukset Hullu Poron myyntipalvelu p. 016-6510500 tai sales@hulluporo.fi
Metsäretkelle tarvitset kengät, joilla pystyt kulkemaan tasaista polkua ja säänmukaisen vaatetuksen.
Tonttulan yrttiapteekista voit ostaa kotiinviemisiksi mm. kuivattuja yrttejä, lappilaisia hoitotuotteita ja Tonttulan omia tuotteita.